Over ons

In 1998 op 27 mei zijn wij, Gille en Alma Postma, begonnen met onze winkel Palingrokerij Postma aan de Reitdiepskade 21A.
De winkel was in het begin alleen op vrijdagmiddag en zaterdag geopend. De andere dagen van de week werd er gevist op paling.
De verkoop bestond hoofdzakelijk uit gerookte paling (zelf gevangen), rode poon en makreel. Later begonnen we ook met de verkoop van haring.

In 2008 is de winkel uitgebreid met een grotere vitrine, voor de gerookte én verse vis, een bakoven voor de gebakken vis, zitgelegenheid en een sanitaire ruimte.

In 2016 is de viswinkel verhuisd naar Reitdiepskade 16 en werd de zaak op 12 april geopend door de Garnalenkoningin van 2015: Manon Postma.
De zaak is nu gevestigd aan de binnenhaven van Zoutkamp met meer zitgelegenheid, men kan zowel beneden als boven of bij mooi weer buiten op het terras genieten van de vis en nu ook van een lekkere softijs of milkshake!
U krijgt bij ons geen plate’s, maar “Fish & Chips”. Simpel, maar wel kwaliteit en lekker!

De rokerij is nog steeds gevestigd op Reitdiepskade 21 A waar ook onze palingboot de ZK6 ligt aangemeerd aan de steiger.
Van april t/m oktober is er elke woensdagmiddag om 15.00 uur een rondleiding(bij voldoende deelname v.af 5 pers.).
Graag van te voren.
Prijs: € 3,00 p.p.

Het gehele jaar door is het mogelijk voor groepen om een rondleiding op afspraak te regelen.
U bent van harte welkom bij Postma Paling & Vis.

Wij zijn aangesloten bij: DUPAN,die het doel heeft de palingstand blijvend te verbeteren,
Groninger Bond van Binnenvissers, Friese Bond van Binnenvissers (Fryske Fisker),
VisNetwerk (voorheen Comb. van Binnenvissers) en de Ver. Ned. Visspecialisten.