Over ons

Op 27 mei 1998 zijn wij, Gille en Alma Postma, begonnen met onze winkel “Palingrokerij Postma” aan de Reitdiepskade 21A. Het pand is grotendeels gebouwd en ontworpen door Gille.
De winkel/rokerij was in het begin alleen op vrijdagmiddag en zaterdag geopend omdat op de andere dagen van de week er gevist werd op paling.
De verkoop bestond hoofdzakelijk uit gerookte paling (zelf gevangen),  gerookte rode poon en gerookte makreel. Later begonnen we ook met de verkoop van haring.

In 2008 hebben wij de winkel uitgebreid met een grotere vitrine, daarin konden wij nu ook verse vis verkopen naast de gerookte vis.
Ook kwam er een bakoven om vis te bakken met zitgelegenheid en een sanitaire ruimte.

In 2016 is de viswinkel verhuisd naar Reitdiepskade 16 en werd de zaak op 12 april geopend door de Garnalenkoningin van 2015: Manon Postma.
De zaak is nu gevestigd aan de binnenhaven van Zoutkamp met meer zitgelegenheid, men kan zowel beneden als boven of bij mooi weer buiten op het terras genieten van de vis en nu ook van een lekkere softijs of milkshake!
Wij serveren “Fish & Chips”, simpel, maar wel kwaliteit en lekker! 

De rokerij is inmiddels op ons nieuw adres gevestigd maar onze palingboot de ZK6 ligt aangemeerd aan de steiger bij ons oude pand.
Van april t/m augustus is er elke woensdagmiddag om 15.00 uur een rondleiding(bij voldoende deelname v.af 6 pers.).
Graag van te voren opgeven.
Prijs: € 3,50 p.p. 

Het gehele jaar door is het mogelijk voor groepen om een rondleiding op afspraak te regelen.
U bent van harte welkom bij Postma Paling & Vis.

Wij zijn aangesloten bij: DUPAN,die het doel heeft de palingstand blijvend te verbeteren,
Groninger Bond van Binnenvissers, Friese Bond van Binnenvissers (Fryske Fisker),
VisNetwerk (voorheen Comb. van Binnenvissers) en de Ver. Ned. Visspecialisten.